sport
0

Jasmin Bogdanović: Ne zanima nas forma Borca, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović
Jasmin Bogdanović
Zvijezda u 13. kolu BHT Premijer lige dočekuje lidera na tabeli, ekipu banjalučkog Borca. Timu iz Gradačca ne ide najbolje ove sezone, trenutno je na 11. mjestu sa 14 osvojenih bodova, ali snažnog protivnika se ne boji, tvrdi defanzivac Zvijezde Jasmin Bogdanović.

"Respektujemo ekipu Borca, ali ćemo dati sve od sebe da pobjedimo. Oni su ekipa koja je u najboljoj formi u ligi, ali nas to ne zanima, jer mi gledamo samo na sebe", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

On smatra da se iza uspjeha Banjalučana ne krije neka posebna tajna.

"Nema tu neke tajne. Oni jednostavno imaju kvalitetan sastav, a uz to su im se poklopili neki rezultati i našli su se na prvom mjestu", kazao je nogometaš Zvijezde.

Promjenjiva igra Zvijezde u ovoj sezoni je rezultat promjena u ekipi, ali u Gradačcu očekuju da će biti u gornjem dijelu tabele.

"Sastav se dosta promijenio, ali sada imamo kvalitetnu ekipu i zaslužujemo bolju poziciju na tabeli. Do kraja jesenjeg dijela prvenstva očekujem da budemo u gornjem dijelu tabele. Ukoliko ne bude odlazaka, vjerujem da ćemo imati sjajnu završnicu ove sezone", smatra Bogdanović.

Dodao je da bi tokom zimske pauze klub trebao dovesti dva kvalitetna pojačanja kako bi se povećala i konkurencija u timu.

Svojom formom je zadovoljan, ali se nada i boljim igrama.

"Zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Drago mi je što igram s Ajdinom Maksumićem od kojeg mnogo učim", završio je Bogdanović.

Utakmica između Zvijezde i Borca se igra u subotu u Gradačcu s početkom u 14:30 sati.