sport
0

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

NINA
U sjedištu Evropske nogometne unije (UEFA), smještenom u švicarskom Nyonu, u petak je obavljen žrijeb za četvrtfinale Lige prvaka.

Derbi četvrtfinala igrat će se na San Siru, gdje će igrati Milan i Inter. U drugom velikom okršaju sastat će se finalisti s Heysela 1985. Liverpool i Juventus. Bit će to prvi susret nakon 20 godina otkad je u neredima na stadionu Heysel živote izgubilo 39 gledatelja.

Još jedan pravi klasik očekuje nas i u četvrtfinalu jer će ekipa Bayerna ponovno u London. Bavarci će u prvom četvrtfinalu dočekati Chelsea. Jedan od dva autsajdera u ovoj fazi ući će u polufinale budući da Olympique Lyon igra s PSV Eindhovenom.

U polufinalu će pobjednik susreta Chelsea – Bayern dočekati boljeg iz duela Liverpool – Juventus, dok će jedna od milanskih ekipa igrati s boljim iz utakmice Olympique Lyon – PSV Eindhoven.

Susreti četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. aprila, a revanši 12. i 13. aprila. Polufinale će se igrati 26. i 27. aprila te revanši 3. i 4. maja, dok je veliko finale u Istanbulu 25. maja.

Na engleskim kladionicama prvi favoriti za osvajanje naslova prvaka su Chelsea i Milan.