sport
0

Izbor sportiste godine u BiH: Reducirane liste kandidata

FENA
Amel Mekić
Amel Mekić
Žiri sedmog Izbora najboljih sportaša BiH danas je na trećem sastanku u Banjoj Luci reducirao liste nominovanih u 12 kategorija.

U konkurenciji za najboljeg sportaša BiH u 2007. godini ostali su: Mirza Teletović (košarka), Markica Dodig (boćanje), Hamza Alić (atletika), Amel Mekić (džudo) i Borki Predojević (šah). Kada je u pitanju konkurencija za najbolju sportašicu na listi su ostale: Sabina Pehić (rukomet/nogomet), Lusija Kimani (atletika), Arnela Odžaković (karate), Olivera Jurić (dizanje tegova) i Sandra Martinović (tenis).

Konačnu odluku o najboljem sportašu i sportašici žiri će donijeti na posljednjem sastanku u Sarajevu, 17. decembra u 18.00 sati, neposredno prije početka manifestacije.

Reducirane su liste i u konkurenciji ekipa, odnosno trenera. U utrci za priznanjem najbolje ekipe BiH u 2007. godini ostali su: FK Sarajevo, ŽOK Jedinstvo (Brčko), Ženska karate reprezentacija BiH, RK Bosna (Sarajevo) i Ženska košarkaška reprezentacija BiH, dok su u konkurenciji za najboljeg trenera: Husref Musemić (nogomet), Zoran Mikeš (košarka), Neđo Đurović (atletika), Goran Hadžić (odbojka) i Branislav Crnogorac (džudo).

Organizatori tradicionalne manifestacije, sedmu godinu zaredom su "Nezavisne novine" u suorganizaciji sa BHRT, a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Svečano proglašenje pobjednika bit će održano u hotelu "Holiday Inn" 17. decembra u 20.00 sati.