Sarajevo
0

Izbor najboljih sportista BiH 23. decembra

FENA
Svečana manifestacija - Izbor najboljih sportista BiH bit će održana u Sarajevu 23. decembra, odlučeno je danas na prvoj sjednici Organizacionog odbora za izbor najboljeg sportiste BiH u 2008. godini.

Sjednica je održana pod predsjedavanjem predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Organizacionog odbora Nebojše Radmanovića.

Ovu značajnu i tradicionalnu sportsku manifestaciju Nezavisne novine i BHT1 organiziraju osmi put, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Žiri će proglasiti najboljeg sportistu i najbolju sportistkinju BiH, najbolju ekipu BiH, najboljeg trenera BiH, najperspektivnijeg sportistu BiH, najperspektivniju sportiskinju BiH, nagradu za fer-plej, nagradu za životno djelo, nagradu za razvoj sporta u BiH - sportska ličnost godine, nagradu za razvoj sporta u BiH -sportski gest godine, najboljeg sportistu u sportu za invalide BiH i najbolju ekipu u sportu za invalide BiH.

Na prvoj sjednici Odbora raspravljano je o programu manifestacije, te je verifikovan sastav žirija, na čijem čelu se nalazi Miroslav Ćiro Blažević.

Predsjedavajući Radmanović je, nakon obavljene rasprave na sastanku, dao punu podršku ovoj prestižnoj manifestaciji i afirmaciji svih vidova sporta u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Manifestacija Izbor najboljih sportista BiH bit će održana u hotelu "Holiday Inn".