Zapao u finansijske probleme
0

Iverson dobio ponudu od nogometnog kluba

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AFP)
Allen Iverson (Foto: AFP)
Allen Iverson, nekadašnji sjajni NBA košarkaš, trenutno proživljava finansijski ne baš ugodne trenutke. Nekad je "plivao" u milionima, no danas njegov džep je poprilično plitak.

Javnost je upoznata s tim nakon što legendarni igrač Philadelphije nije mogao jednom draguljaru podmiriti račun u iznosu od 850.000 američkih dolara. Premda je tokom NBA karijere zaradio oko 150 miliona dolara Iverson je mnogo toga potrošio i to zbog toga jer je finansirao 50-ak bliskih prijatelja i rođaka, koje je, navodno, smatrao zaslužnima što je preživio djetinjstvo u problematičnoj četvrti.

Došao je blizu financijskog kraha Iverson i zbog drugih svojih "poroka", a jedan od njih je kupovanje skupog naikta. Kako za sebe, tako i za majku Ann.

Zbog toga je Iverson tražio bilo kakav novi posao da lakše ispliva iz problema. Postojala je mogućnost povratka u NBA ligu, imao je, navodno, ponudu iz portorikanske košarkaške lige, no ona posljednja se čini najneobičnijom, ali možda i najrealnijom. Iverson će zaigrati dvoranski nogomet.

Američka ekipa dvoranskog nogometa, Rochester Lancers, poslala je službenu ponudu, a što je Iversonu najvažnije, kada bi je prihvatio dobivao bi 20.000 američkih dolara po nastupu, ali i dodatnih pet hiljada za svaki postignuti pogodak. Nepoznatno je koliko je Iverson nogometno vješt, ali podatak da se prosječno zabija više od 12 golova po utakmici u toj ligi budi i njegovu nadu za tim bonusima.

"Iverson je savršen atleta, kao što ima i žestoku glad za uspjesima. Mogao bi biti odličan izbor za nas, kao i mi za njega", rekao je dopredsjednik Rochestera Rich Randall.