sport
4

Ivan Jakovljević: Želimo se revanširati Čeliku za poraz u Bijeljini

Klix.ba
Ivan Jakovljević (Foto: fkradnik.ba)
Ivan Jakovljević (Foto: fkradnik.ba)
Utakmica odigrana u 2. kolu Premijer lige BiH u Bijeljini između Radnika i Čelika je svakako jedna od onih koje se ne zaboravljaju lako. Odličan početak utakmice, rano vođstvo, isključenje Čelebića, nova prednost od 2:1, a zatim neshvatljivi golovi u mreži Lučića i jedina pobjeda gostiju u ovoj sezoni. U timu Radnika postoji veliki motiv kako bi se revanširali protivniku za nesretan poraz od ljetos, a posebnu želju ima Ivan Jakovljević, koji je u Bijeljini skrivio jedanaestarac.

"Utakmica protiv Čelika je dosta uticala na nas na početku sezone. Poslije utakmica sa bugarskim timom Beroe, mi smo pažnju usmjerili na prvenstvo. Tu utakmicu smo otvorili na fenomenalan način, ali je neobjašnjiv niz grešaka doveo do poraza. Sa tri boda iz te utakmice bismo sada bili na drugoj poziciji prvenstvene tabele" realno sagledava stvari Jakovljević.

U utakmicu u Zenici Radnik ulazi bez Jove Kojića, bivšeg igrača Čelika, koji zbog povrede neće nastupati sledećih mjesec dana, a položaj na tabeli favorizuje tim iz Bijeljine.

"Tačno je da se Čelik nalazi na posljednjem mjestu na tabeli, ali to ništa ne znači. Liga je dosta ujednačena i favoriti jako teško dolaze do očekivanih rezultata. Mi u utakmicu moramo ući fokusirani, jer svaki pad koncentracije protivnik može iskoristiti. Mi već drugu sezonu u gostima osvajamo više bodova nego u Bijeljini, pa se nadamo da ćemo nastaviti ovaj niz i na Bilinom Polju", iznosi svoja očekivanja pred utakmicu britki štoper i po potrebi desni bek Radnika.

U prošloj utakmici sa Zrinjskim Jakovljević se osim u defanzivnim zadacima isticao i mirnim posjedom lopte te igrom na polovini protivnika u začetku akcija svog tima. Osim nove uloge u organizaciji napada, na toj utakmici Ivan se suočio i sa svojim bratom blizancem Slobodanom.

"Bila je to jako neobično situacija. Nisam imao često priliku igrati protiv njega, a naročito je bio čudan osjećaj jer smo prošlu sezonu proveli zajedno u dresu Radnika. Na kraju smo obojica mogli biti zadovoljni i rezultatom i pruženim partijama, a nadam se da ćemo imati priliku da se sastanemo još koji put u ovoj sezoni" završio je Jakovljević.

Utakmica Čelik – Radnik se igra u nedjelju s početkom u 15:00 sati, a utakmicu će prenositi MojaTV.