sport
0

Isinbajeva uzima dvogodišnju pauzu

Totalsport
Jelena Isinbajeva (Foto: AFP)
Jelena Isinbajeva (Foto: AFP)
Svjetska prvakinja i rekorderka u skoku s motkom, ruska atletičarka Jelena Isinbajeva (31) najavila je da će uzeti dvogodišnju pauzu.

Isinbajeva se na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu pred domaćom publikom u Moskvi treći put u karijeri uspela na svjetski tron. Prekinula je na taj način svojevrsnu krizu rezultata budući da je prije toga posljednji put zlato na otvorenom osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

U posljednje je vrijeme često mijenjala odluke o nastavku karijere, pa je tako najavljivala da će vjerovatno okončati karijeru upravo na SP-u u Moskvi. No, još jednom se predomislila i sada tvrdi da se na zaletište planira vratiti za dvije godine, a nakon toga namjerava nastupiti i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

"Nakon SP-a nisam uopće trenirala. Radim samo zagrijavanja i trkačke dionice", rekla je najveća motkašica svih vremena u razgovoru za Sport Express.

"Ako sve bude u redu, vratit ću se nakon dvogodišnje pauze. Takav je dogovor s trenerom Jevgenijem Trofimovim. Nisam odustala od sporta, samo sam uzela pauzu".

Isinbajeva je osvojila zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. u Atini i 2008. u Pekingu, a lani je u Londonu bila brončana. Svjetske naslove, osim u Moskvi, osvajala je i 2005. u Helsinkiju i 2007. u Osaki, a ima i četiri svjetske krune u dvorani. Ukupno je 30 puta rušila svjetske rekorde: 17 puta na otvorenom i 13 puta u dvorani.