Taekwondo
0

Isaković i Karahodžić učestvuju na SP-u u Južnoj Koreji

Sarajevo-x.com
Isaković, Dukmenić i Karahodžić
Isaković, Dukmenić i Karahodžić
Mufid Isaković i Elzana Karahodžić, članovi Taekwondo Akademije "Zejd", branit će boje naše zemlje na seniorskom Svjetskom taekwondo prvenstvu koje se održava od 1.do 6. maja 2011. godine u zemlji koja je kolijevka taekwondoa - Južna Koreja. Uzimajući u obzir da je ovo predolimpijska godina očekuje se i rekordan broj učesnika.

Mufid Isaković će se takmičiti u poluteškoj kategoriji - 87 kg. Apsolventu na fakultetu za Sport u Sarajevu ovo će biti treće Svjetsko prvenstvo, poslije Pekinga 2007. i Kopenhagena 2009. godine.

"Isaković je u Danskoj bio nadomak borbe za medalju. Poražen je tek u ekstra rundi na zlatni bod. Plasman na deveto mjesto u konkurenciji preko 160 zemalja svijeta najveći je uspjeh taekwondo sporta BiH sa seniorskih prvenstava", kazao je za Sarajevo-x.com Zejd Dukmenić, koji je trener Isakovića.

Traba napomenuti da je Mufid učestvovao na dva Evropska prvenstva. U Rimu 2008. i San Petersburgu 2010. godine.

Inače, Isaković je četverostruki prvak BiH, senorski je prvak Balkana i osvajač mnogih zlatnih medalja sa međunarodnih takmičenja. Na turniru Germany Open plasirao se u peto kolo ovog elitnog takmičenja u konkurenciji 1.100 takmičara iz 53 zemlje svijeta.

"Sve što je do sada uradio daje nam za pravo da se nadamo da može napraviti veliki rezultat", napomenuo je Dukmenić.

Elzana Karahodžić će se takmičiti u kategoriji 62 kg. Studentica treće godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu je seniorska vice prvakinja Balkana. Prvak je naše zemlje, a osvojila je zlatne medalje na međunarodnim prvenstavima 2009. i 2010. godina ( Slovačka, Srbija i Hrvatska).

Učestvovala je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kopenhagenu 2009. godine kao i Evropskog prvenstva u San Petersburgu 2010. godine. Najuspješnija je seniorka Taekwondo saveza BiH za 2009. godinu.

"Ostvareni rezultati, dugogodišnje iskustvo i kontinuirani rad zasigurno će donijeti rezultate. Da li će to biti ovog puta na Svjetskom prvenstvu ostaje da se vidi. Ja sam optimista", riječi su Zejda Dukmenića glavnog instruktora Taekwondo Akademije "Zejd" iz Sarajeva.

Prva provjera ova dva borca bit će za vikend kada se u Posušju održava seniorsko državno prvenstvo.