Balkanskog taekwondo prvenstvo
0

Isaković i Avdović osvojili zlatne medalje

Sarajevo-x.com
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su, ovog vikenda, u sastavu reprezentacije BiH, učestvovali na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore u Vršcu.

U konkurenciji takmičara iz 9 nacionalnih reprezentacija Bugarske, Rumunije, Grčke, Moldavije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH predstavnici kluba ostvarili su izvanredan rezultat osvojivši 7 medalja i to dvije zlatne, četiri srebrene i jednu bronzanu medalju.

Zlatnim medaljama i zvaničnim titulama prvaka Balkana su se okitili, u seniorskoj konkurenciji, naš predstavnik u teškoj kategoriji, Mufid Isaković, a Bahra Avdović u konkurenciji juniorki do 68 kg. Amir Katana u kategoriji seniora do 87 kg, Armin Gredić u kategoriji seniora do 80 kg, Nejla Kaljanac u kategoriji seniorki do 49 kg i Samir Selimović u kategoriji kadeta do 65 kg su osvojili srebrene medalje, a u kategoriji juniora do 55 kg bronzani je bio Elvedin Avdović. Emir Kaljanac, naš predstavnik u kategoriji juniora do 59 kg, nažalost nije uspio ući u polufinale, te je jedini takmičar bez medalje.

"Nastup naših takmičara na ovom prestižnom takmičenju, se pokazao veoma uspješnim. U prilog tome govore i osvojenih 7 medalja od ukupno 8 takmičara koji su nastupila ispred našeg kluba za nacionalni tim.

Nastup na Balkanskom prvenstvu je samo jedan stepen bliže onome što nas očekuje u narednom periodu, a prvenstveno mislimo na učešće na kvalifikacijama za Olimpijske Igre u Londonu 2012, koje se održavaju 27 januara naredne godine u ruskom Kazanu.

Na kvalifikacijama će nastupiti naša dva najbolja predstavnika Mufid Isaković i Amir Katana“ potvrdili su treneri kluba Haris Husić i Belmir Berberović.