Bh. bokserka spremna
0

Irma Balijagić ide po oduzetu titulu u Kanadu

Piše: N. Jamaković
Bh. bokserka Irma Balijagić i njen trener Jasminko Jašar za nekoliko dana će putovati u Kanadu, gdje Irma treba vratiti titulu u perolakoj kategoriji (WIBA). Ovu titulu Irma je trebala braniti u februaru u Sarajevu, ali kako taj meč nije odigran titula joj je oduzeta.

Irma će se u Edmontonu 24. juna boriti protiv Jelene Mrđenović, koja je s naših prostora, ali nastupa za Kanadu. Jelena je u sezoni 2007/2008 osvojila čak tri titule u tri različite kategorije. Organizatori meča platili su Irmi sve troškove, uključujući putovanje i 14-dnevni boravak u Kanadi.

"Irma iza sebe već ima rezultate tako da su njoj plaćeni mečevi na koje je ljudi sve više zovu. Međutim, problem je što u našoj državi ona nema podršku, a pripreme za meč koje mora imati su dosta skupe. I pored toga, Irma je izuzetno spremna za meč u Kanadi", navodi Jašar, te dodaje kako su dosad od nadležnih institucija jedino imali finansijsku podršku Ministarstva za sport KS.

Irma je u razgovoru za Sarajevo-x.com navela da meč u Sarajevu nije održan jer nije imala ničiju (finansijsku) podršku.

"Navikla sam već da nemam podršku. Međutim, to je bilo i prošlo. Meč nije održan i ja se sad spremam da vratim titulu koja mi je zbog toga oduzeta. Jelena je izgubila neke mečeve u Edmontonu, međutim, izgubila ih je od Kanađanki. Bit će teško, međutim smatram da su moje i Jelenine šanse 50:50, posebno jer imam informaciju da su sudije koje će nam suditi poprilično objektivne", navela je Irma.