Ugovor o saradnji
0

Intesa Sanpaolo Banka i Coca-Cola partneri u ostvarenju vizije "Sarajevo - grad maratona"

Sarajevo-x.com
U četvrtak, 16. septembra 2010, u Sarajevu je potpisan ugovor o saradnji između Intesa Sanpaolo Banke d.d. BiH, Coca-Cole HBC B-H i Udruženja "Marathon" Sarajevo. Ugovor su potpisali direktori Almir Krkalić (Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH), Mircea Draja (Coca Cola HBC B-H) i Erol Mujanović, direktor Udruženja "Marathon" Sarajevo.

Na ovaj način Intesa Sanpaolo Banka d.d. i Coca-Cola HBC B-H postaju partneri i generalni sponzori sarajevskog "Intesa Sanpaolo Olimpija polumaratona", trke duge 21,1 km, koja će biti održana u nedjelju, 19. septembra u Sarajevu, povodom obilježavanja Svjetskog dana bez automobila. Ovom prilikom Sarajevo će posjetiti nekoliko stotina gostiju, a u samoj trci učestvovat će oko 400 trkača iz preko 25 zemalja.

"Coca –Cola HBC B-H partnerstvom sa Udruženjem 'Marathon' daje svoj doprinos promociji aktivnog životnog stila i podizanju nivoa svijesti o značaju zaštite okoliša. Veoma se ponosimo činjenicom da od samih početaka učestvujemo i podržavamo manifestaciju koja svake godine dobija na značaju i okuplja sve veći broj učesnika. Posebno nas raduje što ovim partnerstvom doprinosimo ostvarenju vizije da Sarajevo postane jedna od destinacija na svjetskoj mapi gradova organizatora maratona", naglasio je generalni direktor Coca-Cole HBC B-H, Draja.

Prilikom potpisivanja ugovora direktor Intesa Sanpaolo Banke d.d. BiH istakao je kako ova banka već treću godinu daje podršku organizaciji ove međunarodne sportske manifestacije.

"Ove godine se posebno ponosimo što zaposlenici banaka članica Intesa Sanpaolo Grupe iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Ukrajine, Italije, Egipta, Srbije, Rumunije i BiH aktivno učestvuju u ovoj zanimljivoj utrci", kazao je Krkalić.

Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i humanitarna dimenzija jer će ostvarena zarada biti uručena Centru za kreativno odrastanje, čija je misija poboljšanje uslova odrastanja kroz program stipendiranja i projekte usmjerene ka kvalitetnijem, afirmativnijem i kreativnijem životu djece i mladih.

"Nadamo se da će i druge organizacije, a i sponzori slijediti naš primjer. Obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas i drago nam je što ćemo imati rekordan broj učesnika, te će i naš doprinos Centru biti veći", istakao je Mujanović.

Ostali sponzori ovog događaja su: Grad Sarajevo, Pliva, Cisco, Interex, Ecoton, Općina Centar, Lafuma, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, EUFOR, BBI Centar i Toyota.

Registracija je u toku, a sve informacije u vezi sa ovom najvećom sportskom manifestacijom u Sarajevu u 2010. godini dostupne su i na web-stranici Udruženja "Marathon" Sarajevo www.sarajevomarathon.ba.

Tokom odvijanja manifestacije saobraćaj će biti djelimično obustavljen u periodu od 09 do 12 sati.