sport
0

Inter i Juventus u polufinalu Lige prvaka

Klix.ba
Slavlje nogometaša Inter Milana
Slavlje nogometaša Inter Milana
U večeras odigranim revanš utakmicama četvrtfinala Lige prvaka prolaz dalje obezbjedili talijanski klubovi Inter i Juventus.

Inter se, iako poražen 2:1 od Valencije, uspio plasirati u polufinale Lige prvaka. Gol za Inter postigao je Christian Vieri u 5. minuti susreta. Vieri je zbog ozljede morao napustiti teren nakon pola sata igre, a kasnije se ispostavilo da su njegova ukupno 2 gola, u ovom i u prethodnom susretu, odveli Inter u polufinale ovog prestižnog natjecanja. Golove za Valenciju postigli su Aimar u 7. minuti i Baraja u 51. minuti. No, to nije bilo dovoljno i Inter je prošao dalje jer je gol u gostima prevagnuo na talijansku stranu. U polufinalu bi se mogao gledati ogled velikih talijanskih rivala Intera i Milana, jer je sutra na rasporedu susret između Milana i Ajaxa.

Uz podršku od skoro 100 000 gledatelja na Nou Campu Barcelona nije uspjela pobijediti Juventus. Juventus je u 24. minuti produžetaka golom Marcelo Zalayeta, Lipijevog jokera sa klupe, obezbijedio svoje mjesto u polufinalu. Juventus je poveo golom Nedveda u 53. minuti, a izjednačio je Xavi u 66. minuti. Pošto je rezultat nakon odigranih regularnih 90. minuta bio identičan prethodnoj utakmici, igrali su se produžeci. Iako je Juventus od 79. minute igrao sa 10 igrača jer je isključen Edgar Davids, Barcelona je razočarala svoje navijače ne uspjevši savladati Juventus. Da situacija za Barcelonu ne može biti gora govori i podatak da iduće sezone neće moći nastupiti u Ligi prvaka jer u domaćem prvenstvu ne stoje baš najbolje. Juventus u polufinalu čeka pobjednika sutrašnjeg susreta Manchester - Real Madrid.

Valencia - Inter Milan 2:1 (0:1) Aimar 7, Baraja 51; Vieri 5

Barcelona - Juventus 1:2 (1:1) Xavi 66; Nedved 53, Zalayeta 114