Ima li novca za olimpijca?
1

Imamović ponovo primio Ensara Hajdera

Piše: D. Brkić
Neposredno pred polazak na Olimpijske igre u Londonu tuzlanski olimpijac Ensar Hajder je po drugi put razgovarao sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem na prijemu u njegovom kabinetu.

Ovoga puta Hajder je bio u društvu svojih roditelja, dok je 12. juna sa načelnikom Imamovićem razgovarao u prisustvu trenera Muhameda Smailefendića i predsjednika Plivačkog kluba Zmaj Alpamm Senada Salkića.

Podsjetimo da je s prvog sastanka procurila informacija kako će Općina Tuzla odlazak Ensara Hajdera na Olimpijadu pomoći sa simboličnih 1.000 KM. Uslijedile su brojne reakcije, a načelnik Imamović je odlučio još jednom razgovarati sa Hajderom, ali ovoga puta i sa njegovim roditeljima.

"Ne znam o čemu je razgovarano na tom sastanku. Mogu vam reći kako će Klub, danas ili sutra, zauzeti stav o posljednjim dešavanjima i o tome ćemo obavijestiti javnost", rekao je Senad Salkić, predsjednik PK Zmaj Alpamm.

Na zvaničnom sajtu Općine Tuzla je u šturoj informaciji navedeno kako je Imamović čestitao Hajderu na velikom uspjehu. O finansijama ni riječi.

Rukovodstvo PK Zmaj Alpamm je tražilo da finansiranje odlaska Ensara Hajdera u London bude u rangu finansiranja ranijih olimpijaca. Primjerice, Nedim Nišić je prije četiri godine od Općine dobio 10.000 KM. Rukovodstvo Kluba je apliciralo i za sredstva Tuzlanskog kantona, ali se iz Vlade TK nisu udostojili da upriliče prijem za jedinog sportistu iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, koji će biti sudionik najveće planetarne sportske smotre.