ZOI, njemačka skeletonka
0

"Igraju se s našim životima"

Totalsport
Žestoko je Međunarodni olimpijski odbor (IOC) nakon smrti gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija (21) osudila njemačka skeletonka Anja Huber (26), dvostruka svjetska prvakinja.

"Ti ljudi ne shvataju da se igraju s našim životima!", zavapila je još jednom Njemica, koja već nekoliko godina javno upozorava da su staze za sanjkanje prerizične, prebrze i preopasne, te da pod hitno treba pojačati sigurnosne mjere.

Huber je dvije zlatne medalje u skeletonu, sportu u kojem se takmičari utrkuju ležeći na sanjkama potrbuške, osvojila na Svjetskom prvenstvu u Altenbergu prije dvije godine. U Torinu je prije četiri godine na Olimpijskim igrama završila na osmom mjestu.

Nesretni je Gruzijac preminuo prilikom nesreće na treningu, nakon što je pri brzini od 144 kilometra na sat izgubio kontrolu nad sanjkama, vinuo se u zrak te udario tijelom u uspravne čelične nosače postavljene da bi podupirali stazu.

Nakon nesreće, koju su u IOC-u pripisali Gruzijčevoj pogrešci, organizatorima je ipak naloženo da zbog preventive podignu razinu ograde same staze.