sport
476

Igor Emkić 21. maja protiv Adriana Valentina: U Beč idem po novu spektakularnu pobjedu

Piše: D. B.
Igor Emkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Igor Emkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjajni bh. kickbokser Igor Emkić se nakon fenomenalnog nastupa i osvajanja turnira No Limit 8 u Sarajevu intenzivno sprema za novu borbu koja ga očekuje 21. maja u Beču u Austriji.

Emkić će odmjeriti snage sa Slovakom Adrianom Valentinom.

"Moja naredna borba je planirana za 21. maj u Beču u Austriji. Borit ću se u okviru veoma popularne ruske organizacije W5, koja pravi evente širom Evrope i svijeta. Kao protivnika na početku naše saradnje ponudili su Slovaka Adriana Valentina, a ja sam prihvatio borbu", izjavio je Emkić.

Za novu borbu je spreman iako nije imao mnogo vremena za oporavak nakon turnira osmorice.

"Mislim da je prekratak period između No Limita 8 i ovog meča da bih se u potpunosti oporavio, ali s obzrom da je u pitanju ovako velika i važna prilika, morao sam prihvatiti borbu. Kao i uvijek, vrhunski sam spreman i motivisan te očekujem pobjedu", rekao je bh. kickbokser.

Nakon borbe u Austriji ne namjerava praviti dužu pauzu, nego se ubrzo vratiti u ring.

"Za bližu budućnost planiran je nastavak saradnje sa organizacijom No Limit Fighting Network i organizacija borbe u jednom od većih gradova BiH. O protivniku je možda suviše rano govoriti, ali će sigurno biti neko od top imena sa kickboksing scene", kazao je Emkić.

Igor je analizirao Valentina, koji je odličan borac, ali očekuje da će se u Tuzlu vratiti s pobjedom.

"Adrian Valentin je mlada i nadolazeća zvijezda slovačke kickboksing scene, a u svojoj karijeri imao je impresivne 63 borbe sa 48 pobjeda. Moj stručni tim i ja smo pregledali nekoliko njegovih borbi. Ipak, mislim da je napravio veliku grešku što je za svoj proboj na veliku scenu kao protivnika izabrao mene. Idem u Beč po još jednu spektakularnu pobjedu", završio je Emkić, koji ovu borbu dočekuje sa impresivnom statistikom od 32 pobjede u 34 meča.