sport
0

Idealni vremenski uvjeti za Festival urbanih ekstremnih sportova ''Valterise''

FENA
Takmičarski dio Festivala urbanih ekstremnih sportova "Valterise" počinje danas u 15 sati kvalifikacijama i takmičenjem u disciplini ''bouldering'' (alpinizam na prirodnoj ili vještačkoj stijeni).

Festival koji se održava na lokalitetu sarajevskog Zmajevca (na poligonu unutar kasarne "Mustafa Hajrulahović Talijan") zvanično je otvoren sinoć partijem dobrodošlice i projekcijama kratkih filmova.

Danas će biti održana takmičenja u disciplinama skateboard, BMX, inline skating, bouldering, parkour i slackline, a planirano je i održavanje foto škole, te radionica u disciplinama bouldering, parkour i slackline.

Jedan od organizatora manifestacije Sanel Šarić naglasio je da su pripreme za takmičenje protekle bez problema, a vremenski uvjeti su idealni za održavanje festivala.

"Sve je spremno za početak kvalifikacija i takmičenja. Vrijeme je odlično i svi jedva čekamo da takmičenja počnu", kazao je Šarić Agenciji Fena.

Biciklistička utrka Valter downtown bit će vožena u nedjelju na dionici od Zmajevca do Vijećnice.

Na festival dolaze takmičeri iz cijele regije, a učestvovat će i jedan od najboljih svjetskih downhill vozača, Filip Polc.

Nagradni fond za bicikliste iznosi više od 2.000 eura.