sport
0

Ian Thorpe u bolnici zbog problema s depresijom i alkoholom

Totalsport
Ian Thorpe (Foto: AFP)
Ian Thorpe (Foto: AFP)
Peterostruki olimpijski pobjednik i jedan od najboljih plivača svih vremena, 31-godišnji Australac Ian Thorpe, prijavio se u rehabilitacijski centar u Sydneyju zbog problema s depresijom i alkoholom.

Plivački velikan živi u Švicarskoj u zadnjih 18 mjeseci. U Sydney, grad u kojem je 2000. godine osvojio tri olimpijska zlata i dva srebra, stigao je kako bi s porodicom proveo božićne i novogodišnje blagdane. U zadnje vrijeme bio je viđen na nekim društvenim događajima, uključujući i Australian Open u Melbourneu.

Slavni plivač povrijedio se prilikom pada ranije ove sedmice, a u bolnicu je primljen u srijedu navečer. Nalazi se na odjelu za odvikavanje od alkohola.

Bliski Thorpeovi prijatelji kažu kako se plivač teško nosi s prilagodbom na život nakon plivanja, te s razočarenjem zbog neuspješnog povratka plivanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Thorpe je prošle godine objavio autobiografiju u kojoj je priznao da se mučio s depresijom i alkoholom. Napisao je da je koristio alkohol kao način suočavanja s teškim vremenima i trenucima u životu.

"Čak ni moja porodica nije bila svjesna da sam veliki dio života proveo boreći se s depresijom", napisao je Thorpe.