sport
0

Husref Musemić šef stručnog štaba Sarajeva

NINA
Husref Musemić novi je šef stručnog štaba nogometnog kluba Sarajevo, njegov prvi pomoćnik je Abdulah Oruč, dok će drugi asistent biti odabran naknadno.

Musemić je sa Sarajevom potpisao ugovor na tri i pol godine.

Epilog je to sastanka Upravnog odbora kluba s Koševa koji je u utorak kasno navečer vagao između dvojice kandidata Ive Ištuka i sad već bivšeg trenera Čelika Husrefa Musemića.

Komentarišući i rezultate "bordo" tima, koji je jesenski dio sezone završio na desetom mjestu sa skromnim učinkom od šest pobjeda, dva remija i čak sedam poraza, Musemić je kazao da se ekipa mora osvježiti i pojačati, ali i da će to sve ovisiti o finansijskoj situaciji u klubu.

“Imamo nešto lakši raspored na proljeće, ali bit će vrlo teško dostići vodeće klubove. Trenutno se ne opterećujemo time, cilj je stvaranje stabilnog tima koji će u budućnosti napraviti dobar rezultat. Uprava pred mene nije postavila nikakav drugi zadatak”, zaključio je novi trener Sarajeva.

Musemić je u svojoj trenerskoj karijeri već dva puta vodio "bordo" tima. Prvi put u sezoni 2000./2001., a drugi put u sezoni 2002./2003. Oba puta je dobio otkaz, a zanimljivo je da ga je prošli put uprava smijenila u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu premijerligaške tabele. Od tada pa do danas Sarajevo nije napravilo nijedan značajniji rezultat.