Zmaj stavlja tačku na "slučaj Hajder"
0

Husanović psovao rukovodstvu kluba?!

Piše: D. Brkić
Rukovodstvo Plivačkog kluba Zmaj Alpamm je saopštenjem za javnost stavilo tačku na "slučaj Hajder". Podsjetimo, nakon prvog prijema kod općinskog načelnika Jasmina Imamovića procurila je informacija o tome kako će Općina Tuzla sa samo 1.000 KM pomoći Hajderov odlazak na Olimpijadu u London.

U današnjem obrazloženju iz PK Zmaj Alpamm navedeno je kako je cijeli slučaj "zakuhao" Safet Husanović, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, koji je, prema navodima rukovodstva Kluba, i obećao mizernih 1.000 KM pomoći.

"Rekao nam je da o tome ne trebamo razgovarati sa načelnikom Imamovićem i da ga ne opterećujemo tim. Također, rekao nam je kako samo trebamo podnijeti zahtjev na taj iznos i da će nam novac biti uplaćen prije dolaska na Olimpijadu. S obzirom na to da pomenuti iznos smatramo mizernim, klub je podnio zahtjev na iznos koji je dobio Nedim Nišić prije četiri godine", navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

Rukovodstvo Kluba smatra kako načelnik Imamović nije pravovremeno upoznat o iznosu pomoći koji im je ponuđen te da se, pretpostavljaju, Imamović sa tim iznosom nikada ne bi složio.

"Kada je otvorena medijska polemika o ponuđenoj pomoći i kada smo izrazili svoje ogorčenje, Safet Husanović je nazvao predsjednika Skupštine PK Zmaj Alpamm i pitao zašto smo o tome obavjestili medije. Nakon toga ga je poslao, žargonski rečeno, u neku stvar materinu, a nama kultura ne dozvoljava da napišemo tačne izraze kojima smo 'počašćeni'. Smatramo da je za nastali nesporazum odgovoran Safet Husanović te da je ovo njegov revanšizam Klubu u kojem je i on nekada bio predsjednik UO", navodi se u saopštenju.

Pokušali smo saznati i verziju priče Safeta Husanovića, ali su nam u Službi za poduzetništvo Općine Tuzla rekli kako je šef na službenom putu u Sarajevu. Njegova sekretarica nije nam htjela dati broj mobilnog telefona, a zamolila nas je da Službu za poduzetništvo kontaktiramo u petak ujutro.