EP u vaterpolu
0

Hrvatska u finalu protiv Italije

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Reprezentacija Italije pobijedila je Mađarsku 10-8 (2-0, 2-3, 4-3, 2-2) u drugoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu.

Potpuno zasluženo su Talijani na Mladosti svladali Mađare, koji su u dvoboj ušli s epitetom favorita, kojeg nisu baš ničime opravdali. Nije im pomogla niti glasna skupina navijača na tribinama.

Već je prva četvrtina pokazala da su Mađari u ovaj dvoboj ušli prenervozni. Nisu zabili niti jedan gol, iako su imali i peterac, te dva puta igrača više. Talijani su poveli s 2-0, a Daniel Varga je prvi gol za Mađarsku zabio tek početkom druge četvrtine. Uspjeli su Mađari kasnije i izjednačiti na 3-3 i 4-4, no, Talijani su se opet odlijepili na dva gola prednosti (6-4), te su do kraja uspjeli kontrolirati rezultat.

Imali su Talijani na golu vrlo raspoloženog, odličnog Stefana Tempestija, a u napadu ih je predvodio Pietro Figlioli s tri pogotka iz pet pokušaja. U Mađarskoj je također tri gola zabio ljevoruki Norbert Madaras, ali je potrošio čak 8 udaraca za taj učinak.

Prema tome, Hrvatska će nakon izborene pobjede u prvom polufinalnom dvoboju protiv Srbije sa 10-9 (2-1, 4-4, 2-2, 2-2), u subotnjem finalu od 21 sat igrati protiv Italije.

Podsjećamo, Hrvati su u nedjelju pobijedili Talijane s 8-5 u posljednjem, 5. kolu natjecanja po skupinama, i baš su tom pobjedom izravno osigurali plasman u finale.

EP u vaterpolu, polufinale:

Hrvatska – Srbija 10-9 (2-1, 4-4, 2-2, 2-2) Italija – Mađarska 10-8 (2-0, 2-3, 4-3, 2-2)