Pakom u međunožje
0

VIDEO / Hokejaš Sami Salo pretrpio rupturu testisa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najneugodniju povredu za sportistu pretrpio je u nedjelju 35-godišnji finski hokejaš Vancouver Canucksa Sami Salo, kada ga je suparnički igrač pakom pogodio u međunožje.

Nesreća se dogodila pred kraj prve trećine dvoboja između domaćih Blackhawksa i Canucksa u Chicagu. Finac je pred golom blokirao udarac domaćeg beka Duncana Keitha, kanadskog reprezentativca s Olimpijskih igara u Vancouveru, s tim da ga je pak punom snagom pogodio u testise.

Iako iz Canucksa nisu precizno objasnili o kakvoj se povredi radi, rekavši samo da je riječ o povredi donjeg dijela tijela, iz svlačionice je procurilo da su stradali Finčevi reproduktivni organi, te da je prošao s rupturom (puknućem) jednog od testisa.

Nesretni Finac, koji je također nastupao na Olimpijskim igrama osvojivši bronzanu medalju, nakon što je ispraćen s leda, na nosilima je prebačen u kola hitne pomoći, pa potom odvezen u lokalnu bolnicu.

Ako se zaista radi o rupturi testisa, Salo je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Gosti iz olimpijskog grada su i bez svog ponajboljega odbrambenog igrača slavili pobjedu 4-1 smanjivši zaostatak u seriji na 3-2.