sport
0

Hibić se oprostio od reprezentacije BiH

Klix.ba
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Hibić danas se zvanično oprostio od državnog dresa.

Kako prenosi PBS, svoju odluku Hibić je saopćio novinarima na press konferenciji u Nogometnom savezu BiH. "Zahvalio BiH svim selektorima i saigračima u reprezentaciji te svim klubovima u kojima sam nastupao, od Čelika do Atletico Madrida", rekao je Hibić. Hibić je naveo više razloga za okončanje karijere, od privatnih do zdravstvanih, a glavni razlog za takvu odluku, kako je rekao, je umor.

"Nakon 12 godina profesionalnog bavljenja nogometom mislim da je vrijeme da prekinem. Jednostavno, previše sam iscrpljen. Imao sam nekoliko ponuda od velikih evropskih klubova, ali sam i pored velikog novca odlučio da se oprostim", rekao je strijelac prvog zvaničnog gola za reprezentaciju BiH. On je dodao da nema dugoročnih planova za budućnost, te da se u narednim mjesecima želi više posvetiti porodici.

Direktor reprezentacije BiH Ahmet Pašalić izrazio je žaljenje zbog odlaska jednog od najboljih nogometaša reprezentacije BiH. "Nažalost, suočili smo se sa istinom koja je bolna za našu reprezentaciju. Kada je najavio da se oprašta nadali smo se da će se predomisliti, ali sam nakon razgovora s njim spoznao da je donio konačnu odluku", rekao je Pašalić, dodavši da su vrata Saveza za Hibića otvorena, te da se nada nastavku saradnje.

Oproštajnu utakmicu u dresu reprezentacije BiH Hibić će odigrati 28. aprila protiv Finske u Zenici.