sport
0

Henry treći put najbolji igrač Premier lige

FENA
Napadač Arsenala Thierry Henry proglašen je i rekordni treći put za najboljeg nogometaša godine u engleskoj Premier ligi u izboru sportskih novinara. U 59 godina dugoj istoriji priznanja, samo je Henryju to pošlo za rukom tri puta. Francuski nogometaš je ove sezone postigao 28 golova i tako postao najbolji strijelac u istoriji "tobdžija".

"Uvijek sam govorio da je u nogometu najbitniji tim i bez pomoći saigrača sigurno ne bih dobio ovo priznanje. Posebno sam ponosan na činjenicu da sam prvi igrač koji je tri puta proglašavan za najboljeg u Premier ligi", rekao je Henry.

Henry je za igrača godine Premier lige proglašavan i 2003. i 2004. dok je prošle godine priznanje pripalo nogometašu sredine terena Chelsea Frenku Lampardu.

Arsenal je predvođen 28-godišnjim Henryjem došao do svog prvog finala u Ligi prvaka u kome će se 17. maja u Parizu sastati sa Barcelonom.

"Sada mi je želja da tim uđe u istoriju tako što će osvojiti Ligu prvaka", naglasio je Henry.

Kapiten Cheslea John Terry zauzeo je drugo mjesto u izboru novinara, treći je bio Wayne Rooney iz Manchester Uniteda, dok je četvrti bio Steven Gerard iz Liverpoola.