sport
0

Henry ostaje u Arsenalu

FENA
Kapiten Arsenala Thierry Henry odlučio je da ostane u londonskom klubu, a u donošenju odluke pomoglo mu je i izgubljeno finale Lige prvaka od Barcelone. Francuski napadač, koji je često pominjan kao novo i "sigurno" pojačanje Barcelone, izjavio je britanskim medijima: "Nadam se da ću ostati ovde dok budem mogao da trčim. Nisam mogao da napustim navijače, oni su mi kao porodica".

Henry je izrazio nadu da će potpisati novi četvorogodišnji ugovor sa Arsenalom. Kao jedan od najskupljih napadača na svijetu u ovom tenutku, on je upravu kluba držao u neizvjesnosti sve do danas iako mu je produžetak ugovora ponuđen još odavno.

"Nadam se da će svi detalji novog ugovora biti određeni danas i da ćemo taj posao završiti", rekao je Henry. Idol navijača londonskog kluba došao je u Arsenal iz Juventusa 1999. godine. Ove sezone postigao je 200. gol za "Tobdžije" i tako postao njihov najbolji strijelac u istoriji. Postigao je 27 golova ove sezone i ponovo bio najbolji strijelac Premier lige.

Henry je rekao da mu je u odluci da ostane pomogla hrabrost koju su pokazali njegovi saigrači u finalnoj utakmici Lige prvaka, nakon isključenja golmana Jensa Lemana.

"Moj tim mi je pokazao da ne moram da odem. Pokazali su mi da imaju srce. Sve je dugo visilo u vazduhu. Ali na kraju, tim je podigao igru. Nemojte pogrešno da me shvatite, ja volim Barcelonu. Ali u srijedu uveče, Arsenal mi je pokazao srce", dodao je Henry.

On je dodao da je nakon poraza u finalu Lige prvaka otišao kod navijača Arsenala i aplaudirao im, kao i oni njemu.