sport
0

Henry nagovara Wengera da zadrži Colea

FENA
Kapiten engleskog nogometnog premierligaša Arsenala, Francuz Thierry Henry ne slaže se s idejom da Ashley Cole pređe u redove gradskog rivala Chelsea. Francuz je kazao kako bi menadžer Arsene Wenger trebalo da učini sve kako bi zadržao odbrambenog igrača.

Govoreći pred početak susreta Lige prvaka protiv Dinama u Zegrabu Henry je prekinuo sa šutnjom vezanom za odlazak njegovog bliskog prijatelja Colea. On je kazao da bi Coleov odlazak značio veliki udarac za Arsenal, te ga je uporedio s prošlogodišnjim odlaskom Patricka Vieire u Juventus.

"Ukoliko Ash ode, drugu godinu zaredom izgubit ćemo jednog od najkvalitetnijih igrača. Ljudi mogu govoriti šta žele ali će biti teško naći zamjenu za takvog igrača. Odlazak Vieire u Juventus pao nam je teško. Isto bi bilo ukoliko Ashley ode. On je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu", rekao je najbolji igrač Arsenala.

Henry, koji je nedavno produžio ugovor s "Topnicima" ne razumije Arsenalovu taktiku prodavanja najboljih igrača, posebno velikim gradskim rivalima. On je istakao da se treba prekinuti s takvom praksom, te naglasio da Arsenal treba dovesti još nekoliko pojačanja ukoliko želi ostati u vrhu engleskog i evropskog nogometa.