Boks
0

Haye potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u martu

Totalsport
Britanac David Haye, bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji u WBA-verziji, potvrdio je kao bi se u martu iduće godine mogao boriti s 40-godišnjim Ukrajincem Vitalijem Kličkom.

U oktobru, 31-godišnji britanski bokser se zvanično povukao u penziju. Ali, mogao bi iz nje izaći ukoliko se realizuje dogovor o borbi protiv starijeg brata Kličko u martu.

Nakon što je drugog jula izgubio od Vladimira Klička borbu za objedinjenje naslova svjetskoga teškaškog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO u Hamburgu, Haye je uporno najavljivao penzionisanje u slučaju da mu mlađi Kličko ne da priliku za revanš, ili njegov stariji brat Vitalij ne pristane na ulazak u ring protiv njega.

"Nisam vidio ugovor, ali definitivno se odvijaju pregovori o mojoj borbi protiv Vitalija Klička u martu. I prije odlaska u penziju sam govorio da želim tu borbu. Ima jedan datum u martu o kojem se već i ranije govorilo", izjavio je Haye za BBC-jev program.

Haye je i ranije govorio kako se ''penzija odnosi na sve potencijalne borbe s bokserima koji se ne prezivaju Kličko''.

Ranije se špekulisalo kako bi se pomenuta borba trebala održati 3. marta u Njemačkoj, preciznije, u dizeldorfskoj Esprit Areni.

Vitalij Kličko je aktuelni svjetski prvak po WBC-verziji. Haye je do borbe s Vladimirom držao pojas prvaka u WBA-verziji.