Bahati Britanac ponovo prijeti
0

Haye: Napravit ću od Klička mljeveno meso

Totalsport
David Haye
David Haye
"Moji se navijači ne mogu načekati trenutka kad ću napokon iznokautirati 'sestre Kličko'", izjavio je britanski bokser David Haye (30), svjetski profesionalni prvak u teškoj kategoriji po WBA-verziji.

Brbljivi Britanac, čije su neukusne izjave obrnuto proporcionalne njegovom neporecivom bokserskom talentu, priprema se u Engleskoj za veliki dvoboj prvaka protiv 35-godišnjeg Vladimira Klička, vlasnika pojasa svjetskoga teškaškog prvaka po IBF, IBO i WBO-verzijama, koji će se 2. jula održati pred 40.000 ljudi na HSV-ovom stadionu u Hamburgu.

"Vrlo mi je ugodno čuti navijače koji me vide kao izbavitelja od bijede i dosade među teškaškom konkurencijom, za koju su isključivo odgovorni Vladimir i Vitalij Kličko."

Za borbu koju čitav bokserski svijet, pa tako čak i najbliži saradnici iz Kličkove ekipe, poput njegova trenera Emanuela Stewarda, smatraju najvećim bokserskim događajem nakon obračuna Lennoxa Lewisa i Mikea Tysona 8. juna 2002. godine, Haye se priprema kod kuće u Londonu oponašajući svoga omiljenog filmskog junaka – Rockyja Balbou.

"Jako mi se dopada priča o Rockyju. Ništa bolje od nje ne oslikava trijumf autsajdera. Rocky počinje ni iz čega, okružen je ničime osim ljudima koji sumnjaju u njega, a dolazi mu najopakiji borac na svijetu: veliki Rus Viktor Drago."

"Od djetinjstva sam veliki obožavatelj filmskog serijala o Rockyju. Provodio sam jako puno vremena, sasvim sigurno i previše, gledajući sve moguće filmove iznova i iznova."

"Znam da je to kliše, ali slika Rockyja Balboe dok trči ulicama Philadelphije u društvu malenog psa i vježba udarajući po velikim komadima mesa u hladnjači uistinu je bila moja najveća inspiracija da se počnem baviti boksom", rekao je Haye, koji je pozirao za The Sun trčeći oko Trafalgar Squarea i udarajući po obješenim goveđim četvrtinama.

"Napravit ću od Vladimira Klička mljeveno meso", najavio je u svom bahatom, provocirajućem stilu.

Paralelno se mlađi Kličko priprema u miru austrijskog alpskog mjestašca Goinga. Na suparnikovu aroganciju odgovorio je najavivši nokaut u vlastitoj režiji.

"Želim meč protiv Hayea proslaviti svojim velikim jubilejom: 50. nokautom u karijeri", rekao je Ukrajinac koji je od 58 borbi kroz profesionalnu karijeru pobijedio 55 puta, od čega 49 puta nokautom.

U ozbiljnoj fazi razgovora s novinarima koji su ga posjetili u Goingu, Kličko je, međutim, priznao da svog dolazećeg suparnika izuzetno poštuje.

"Uprkos tome što često govori gluposti, siguran sam da će meč dočekati vrhunski pripremljen. Susrećem se s jednim od najboljih boksera na svijetu koji oduvijek ima vrlo brze ruke, a sada već i poprilično iskustva", rekao je Kličko, dok je njegov trener Steward dodao:

"Ovo je najveća borba Vladimirove karijere. U ovom trenutku ne vidim boksera koji bi mu mogao biti veći izazov!"