Vladimir Kličko
0

"Haye je lažov, kukavica i klaun"

Totalsport
Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
Verbalni rat između braće Kličko s jedne i Davida Hayea s druge strane se nastavlja. Nakon što je britanski brbljivac ismijao Vitalijevu pobjedu nad Shannonom Briggsom, u raspravu se uključio i Vladimir Kličko.

Ukrajinski bokseri žele u svoje vlasništvo dovesti sve najznačajnije svjetske pojase. Vitalij je prvak po WBC verziji, Vladimir po IBF, IBO i WBO verzijama, ali WBA-pojas drži Haye.

Iako Britanac učestalo omalovažava dosege braće i prijeti kako će im uzeti sve naslove, zasad i dalje uspješno izbjegava borbu s njima. Stoga je Vladimir prije nekoliko mjeseci snimio spot u kojem ga poziva u ring, a ove mu je sedmice i Vitalij dao rok od šest mjeseci da se odazove na borbu ili da odustane zauvijek.

Haye je uzvratio riječima kako je Vitaliju lako bilo prošle subote pobijediti izmoždenog Briggsa, a Vladimirovu je videoporuku nazvao "homoerotskom".

Kod mlađeg je brata to izazvalo bijes i novu bujicu teških riječi, toliko uobičajenih za svijet profesionalnog boksa.

"Haye izbjegava borbu sa mnom jer je obični lažov i kukavica. Ponaša se kao klaun. Samo priča, a nikad nije spreman za borbu", poručio je Vladimir.

Sada je na redu novi odgovor Britanca...