sport
0

Hasan Salihamidžić o utakmici sa Španijom: Bez euforije, molim!

NINA
Na današnjoj konferenciji za novinare reprezentacije BiH u Međugorju prisutnima se obratio i Hasan Salihamidžić.

Bayernova uzdanica Salihamidžić bio je oduševljen činjenicom da se ponovo okupilo staro društvo, a istaknuo je kako je od ključnog značaja ne dizati euforiju pred sraz s Furijom.

“Svi su momci tu, svi se znamo, nastavlja se dobra atmosfera i nadamo se dobrom rezultatu. Ne treba stvarati euforiju. Da smo primili pogodak iz jedanaesterca, utakmica s Francuskom imala bi skroz drugo lice. Znamo da smo Španiju u Sarajevu nadigrali, ali smo opet izgubili, pa bi sada možda bilo bolje odigrati lošije, kao prvo poluvrijeme protiv Francuske, pa izvući povoljan rezultat, neriješeno, a možda i pobjedu. Znamo da imamo jako male šanse, ali ih želimo iskoristiti”, poručio je popularni Braco.

Njegove nade za dobrim rezultatom temelje se na činjenici da je španska liga tek nedavno počela.

“Španci su odigrali samo jednu utakmicu u njihovoj ligi, a mi većinom igramo u inostranstvu gdje smo igrali već nekoliko utakmica, što je naša mala prednost. Ako je suditi po kvaliteti, mislim da smo potpuni autsajderi. Ne moramo razglabati o njihovoj kvaliteti, ali isto tako znamo da smo u Zenici neporaženi, očekujemo pun stadion, super atmosferu”, za kraj je poručio Braco dodavši kako će mali teren Bilinog polja odgovarati njegovoj ekipi.