sport
0

Grad Sarajevo pokrovitelj kvalifikacija za svjetsko seniorsko hokejaško prvenstvo

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Grad Sarajevo će od 15. do 17. februara biti domaćin kvalifikacija za seniorsko svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije III, istaknuto je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Organizacionog odbora koju je vodio zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić.
  • Grad Sarajevo je počašćen što je dobio organizaciju kvalifikacionih mečeva, u kojima pored reprezentativaca Bosne i Hercegovine, učestvuju i hokejaši iz Armenije i Grčke. To je priznanje za olimpijski grad Sarajevo koji je u Platformi svog djelovanja 2006.-08. zimske sportove postavio kao prioritet razvoja grada, istakao je dogradonačelnik Jurišić, te naglasio da ova sportska manifestacija dokazuje da ovaj grad i država BiH imaju ljude koji znaju i imaju hrabrosti da se prihvate organizacije ovako značajnih sportskih događaja, saopćila je Gradska služba za informiranje.

Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora rečeno je da je visoki pokrovitelj kvalifikacija za Seniorsko prvenstvo predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a pokrovitelj Grad Sarajevo. Za predsjednika Organizacionog odbora izabrana je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Pobjednik ovih kvalifikacija otići će na Svjetsko prvenstvo koje će, od 31. marta do 6. aprila biti održano u Luksemburgu.

  • Međunarodna hokejaška federacija je Gradu Sarajevu drugi put ukazala povjerenje da organizira jednu ovakvu manifestaciju, kojom će naš grad još jednom potvrditi svoje tradicionalno gostoprimstvo, ali i pokazati da smo sposobni organizirati i druga velika sportska takmičenja, istakao je Haris Muhić, predsjednik Saveza hokeja na ledu BiH.