sport
0

Grad Sarajevo će pomoći juniorskoj reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

FENA
Grad Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći odlazak Juniorske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci na Drugo svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za juniore od 14. do 23. aprila u Niteroi u Brazilu.

Obećanje je to zamjenika gradonačelnice Josipa Jurišića tokom današnjeg susreta s Mehmedom Čolićem, direktorom i Sabahudinom Delalićem, selektorom bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci.

Na ovom prvenstvu, kako je istakao Čolić, bh. juniori brane titule viceprvaka koje su osvojili na Prvom svjetskom juniorskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Kamniku u Sloveniji 2005., te na Prvom evropskom juniorskom prvenstvu održanom prošle godine u Niđerhazi u Mađarskoj.

Dogradonačelnik Jurišić je istakao da je Gradu Sarajevu izuzetna čast da pomogne jedan od najtrofejnijih bh. reprezentacija koje svojim uspjesima pronose širom svijeta ime Grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Jurišić je također bh. juniorima u sjedećoj odbojci poželio puno uspjeha i osvajanje još jedne medalje na prvenstvu u Brazilu, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.