sport
14

Gornji Vakuf dobio premijerligaša u sjedećoj odbojci

Klix.ba
Klub invalida sjedeće odbojke Sloga iz Gornjeg Vakufa danas je u pretposljednjem kolu obradovao navijače pobjedom protiv OKI Kakanj. Iako su prošlo kolo osigurali ulazak u Premijer ligu, odbojkaši Sloge su danas zajedno sa svojim navijačima proslavili ulazak u viši rang takmičenja.

Pred oko 300 gledalaca u sali OŠ Uskoplje, SKISO Sloga je svoj ulazak u Premijer ligu potvrdila još jednom pobjedom. Ovaj put poraženi kući otišli su odbojkaši kluba invalida Kakanj. Sloga je pobjedila 3-1 u setovima. (25-11, 25-23, 13-25, 25-19)

Trener Sloge Skender Krasnići koji je preuzeo vođenje prije godinu i pol iza sebe ima samo tri poraza. Ekipa Sloge je za kratak period prešla iz zadnje lige u premijer ligu.

"Uslovi koje ima Sloga su skoro nikakvi, nemamo dvoranu, plaćamo kiriju za domaće utakmice i treninge, nemamo ni adekvatnu opremu, ali volja i ljubav prema ovom gradu su krunisani ulaskom u najviši rang takmičenja u sjedećoj odbojci u Bosni i Hercegovini", istakao je Skender Krasnići, prenosi portal gornjivakuf-x.com.

Navijači Red Union su i na ovoj utakmici priredili fantastično navijanje za svoj klub i pozvali sve u Gornjem Vakufu da daju punu podršku igračima u takmičenju u Premijer ligi.