Prijavljeno 20.000 mališana
4

Goražde drugu godinu za redom domaćin Sportskih igara mladih

Klix.ba
BH Telecom Sportske igre mladih, nakon Konjica, stigle su 26. juna i u Goražde. Ukupno 978 mališana iz Goražda, Ustikoline, Foče, Prače i Sokoca učestovalo je u takmičenjima u 10 sportova, a zbog velikog broja učesnika Igre su se u Goraždu zadržale dva dana.

Grad na rijeci Drini je drugu godinu zaredom domaćin Igara i to u Sportskoj dvorani Mirsad Hurić te na Otvorenim terenima 1.maj. Dječake i djevojčice, male bh. sportiste, u Goraždu je podržao i Senjamin Maglajlija, poznati bh. rukometaš, koji je ovom prilikom izjavio: "Goraždu je potrebno više ovakvih sportskih priča. Iznimno mi je drago što su i moji najmlađi sugrađani dio Sportskih igara mladih, projekta koji promoviše prijateljstvo, sport i druženje. Stoga, i ovim putem pozivam djecu čitave BiH da se okrenu sportu i da to, barem u toku raspusta, bude njihova glavna zanimacija".

Slično misli i njegov kolega, mladi bh. rukometni reprezentativac Elmir Građan: "U sportu je perspektiva za bolju budućnost, uz puno truda, rada i discipline te malo talenta i sreće moguće je postići sve što želite. Ovo što se danas dešava u Goraždu je odličan primjer kako trebamo odgajati nove naraštaje".

Nakon Goražda i samo jednog dana pauze između takmičenja, Sportske igre mladih dolaze u Zenicu. Takmičenja u malom fudbalu, uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, badmintonu, šahu i igri između dvije vatre održat će se 29. i 30. juna.

Do sada je ukupan broj prijavljenih mališana prešao 20.000. Zbog velikog interesovanja za najveće besplatno takmičenje u sportu, prijave za Igre još uvijek traju i svi mali Bosanci i Hercegovci do 2. jula mogu postati dio najljepše sportske priče prijavom putem internet-stranice www.igremladih.ba, ili pozivom na broj 033 711 930.