sport
80

Goraždani priredili doček Saninu Kanliću, petom karatisti svijeta

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Peti karatista svijeta Sanin Kanlić večeras je stigao u Goražde gdje su ga dočekale klupske kolege i prijatelji. Doček je organizovan u goraždanskoj gradskoj dvorani "Mirsad Hurić", a treneri, članice i članovi karate kluba "Holiday", te sugrađani pozdravili su ovacijama mladog šampiona.

"Bilo je teže nego ikada do sada jer je konkurencija na ovom prvenstvu bila vrhunska. U Džakarti su i uslovi za takmičenje bili posve drugačiji od drugih gradova u kojima sam nastupao, bilo je izuzetno sparno, a do Džakarte smo putovali više od 50 sati. Dao sam sve od sebe", kazao je Sanin.

Posebnu radost u druženju sa Saninom pokazali su najmlađi članovi KK "Holiday". Bila je ovo prilika da se predstave i mladi karatisti koji su učestvovali na petom prvenstvu Kantona Sarajevo za djecu, kadete, juniore i mlađe seniore (U-21) čiji je pridruženi član KK "Holiday".

Na ovom prvenstvu je učestvovalo 19 klubova, a goraždanski je klub u generalnom plasmanu zauzeo peto mjesto. KK Holiday je predstavljalo 46 mladih sportista i osvojili su 21 medalju i to četiri zlatne, 10 srebrnih i sedam bronzanih. Nastupio je veliki broj debitanata, čak su pojedini takmičari iz Goražda uspjeli osvojiti medalju na svom prvom takmičenju.