sport
0

Goodyear Liga: Sutra u Sarajevu počinje "Final 8"

FENA
U naredna četiri dana u Sarajevu će biti održan završni turnir košarkaške Goodyear lige.

Osam ekipa koje su kroz ligaški dio takmičenja osigurale plasman u završnicu pokušat će doći do pobjedničkog naslova. Najveći favoriti za osvajanje turnira su Partizan i Crvena zvezda, te domaćin Bosna ASA BHT.

Prvog dana turnira, u četvrtak, snage će odmjeriti Bosna i Crvena zvezda. Očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj će blagu prednost imati Bosna.

"U Sarajevo smo došli oslabljeni za nekoliko ključnih igrača. No, i pored toga pokušat ćemo pobijediti Sarajlije. Naravno, bit će teško, kao i uvijek kada smo igrali u Sarajevu. Očekujem paklenu atmosferu, ali se nadam da će moji igrači uspjeti doći do pobjede. Mislim da Bosna ima dobar sastav, a uz punu dvoranu jedan je od glavnih favorita za osvajanje turnira", rekao je trener beogradske ekipe Dragan Šakota.

Trener Bosne Mensur Bajramović uzvratio je komplimente kolegi iz Beograda, te kazao da je upravo Crvena zvezda jedna od najjačih ekipa u Ligi.

"Mada je u Sarajevo došla znatno oslabljena Crvena zvezda ima veoma jak tim i mislim da mogu do finala, a možda i do naslova. U krug favorita svrstat ću i Partizan, dok o kvalitetu ostalih šest ekipa odlučuju nijanse. No to ne znači da ćemo se predati prije početka susreta. Očekuje nas težak zadatak, ali se nadam da će moji igrači zasjati u punom svjetlu i uz pomoć publike doći do pobjede", rekao je Bajramović.

Susret između Bosna i Crene zvezde odigrat će se u četvrtak u 20 sati.

Prije toga na parket dvorane Mirza Delibašić izaći će košarkaši Partizana i Zadra.

Partizan, koji je ligaški dio takmičenja okončao na prvom mjestu, apsolutni je favorit ne samo u sutrašnjem susretu, nego i u kompletnoj završnici.

"Lijepo je igrati pred punom dvoranom. To je jedan pravi košarkaški ambijent i svakoj ekipi maksimalno povećava motiviranost. Nadam se da će moji igrači opravdati ulogu favorita i pobijediti u sutrašnjem meču. No, se smijemo se zavaravati, jer sve ekipe koje su prošle u završnicu imaju isti cilj. U svakom slučaju, očekujem interesantne utakmice, a naš cilj je svakako osvajanje prvog mjesta", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Susret Partizan - Zadar počinje u 16.30 sati.

Preostala dva četvrtfinalna meča na rasporedu su u petak, a sastaju se Cibona - Hemofarm (16.30) i FMP - Vojvodija (20).

Polufinalni susreti igraju se u subotu, a finale u nedjelju.