Turnir u Gružu
0

GKVS Sarajevo u društvu velikana vaterpola

Sarajevo-x.com
Međunarodni vaterpolo turnir "Tomo Udovičić" za djecu rođenu 1999. godine i mlađe održat će se od 15. do 17. aprila 2011. na gradskom bazenu u Gružu, uz učešće našeg kluba GKVS Sarajevo.

Turnir je posvećen Tomu Udovičiću, legendarnom treneru Vaterpolo kluba Jug, koji je odgojio niz generacija i osvajača medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima.

Interes za ovaj turnir prepoznala je 21 ekipa iz osam evropskih zemalja, što dovoljno govori o dosad najmasovnijem turniru na svijetu s 320 mladih igrača. Čak šest ekipa osvajača Kupa i Lige evropskih prvaka dolaze u Gruž.

Sudjelovanje su potvrdili: HAVK Mladost i Medveščak (Zagreb), VK Jadran i Mornar BS (Split), Galeb (Makarska), VK Zadar, Primorje Erste Banka (Rijeka), GKVS Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Reprezentacija Crne Gore (dvije ekipe), VK Cattaro (Crna Gora), reprezentacija Slovenije, Vouliagmeni (Grčka), Barcelonetta (Španija), Scuola Levante Pro Recco i Pallanuoto Trieste (Italija), Partizan Raiffeisen (Srbija), Gusar (Mlini), Cavtat i Jug Croatia osiguranje koji će kao domaćin sudjelovati s dvije ekipe.

Prvog dana turnira, 15. aprila, organizovat će se seminar za trenere mlađih uzrasta, u cilju njihovog stručnog usavršavanja pri radu s najmlađima.

GKVS Sarajevo je još jednom pokazao da kontinuirano radi na promociji i razvoju vaterpola sporta u BiH na najbolji mogući način, te na stručnom usavršavanju trenerskog kadra.

Podsjećamo, GKVS Sarajevo se u protekle dvije godine okitio sa nekoliko značajnih domaćih i internacionalnih trofeja u plivanju i vaterpolu. Klub je osvojio preko 1000 medalja, te je vlasnik nekoliko državnih rekorda.

Klub vode istaknuti olimpijci BiH, te reprezentativci bivše države u plivanju i vaterpolu.