sport
0

FOTO / GKVS Sarajevo ekipni pobjednik ljetnog prvenstva BiH u plivanju

FENA
Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo (GKVS), održano je ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore.

Na prvenstvu je učestvovalo 189 takmičara iz 21 kluba, a GKVS Sarajevo je ekipni pobjednik prvenstva. Klub je osvojio prvo mjesto u Apsolutnoj kategoriji i prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora.

Najuspješniji takmičari GKVS Sarajevo bili su Iman Emšo sa osvojene tri zlatne, sedam srebrenih i jednom bronzanom medaljom i Kenan Čampara sa osam zlatnih, jednom srebrenom i dvije bronzane medalje, saopćeno je iz GKVS Sarajevo.

Na ljetnom prvenstvu GKVS Sarajevo je osvojio ukupno 57 medalja - 23 zlatne, 14 srebrenih i 20 bronzanih. Oboreno je osam državnih rekorda Bosne i Hercegovine.

Ljetnu sezonu klub je završio kao ukupni pobjednik mlađeg i starijeg državnog prvenstva BiH. Od pet takmičarskih kategorija osvojio je tri zlatna pehara (seniori, mlađi juniori i kadeti) i jedan srebreni (mlađi kadeti).