sport
1

Giro Bambino zbog kiše odgođen za slijedeću nedjelju

Klix.ba
Organizatori sedmog Giro Bambino događaja, koji je trebao biti održan danas na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, zbog kiše su odgodili za slijedeću nedjelju, 26. juna.

Giro Bambino je kombinacija male škole biciklizma i dobrog druženja, koje organizuje Giro di Sarajevo.

"Današnji događaj zbog loših vremenskih uslova prolongiran je za sedam dana", potvrdio je to za Klix.ba Nisad Selimović predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo.

Za djecu će biti pripremljen novi, unaprijeđeni biciklistički poligon na kojem će mališani moći učiti pravilno voziti svoje dvotočkaše. Giro Bambino nema takmičarski karakter te tako nema ni pobjednika, a cilj je da se sva djeca osjećaju kao pobjednici i da Bambino dožive kao ono što i jeste – praznik biciklizma za malu raju.

Giro Bambino 2016 počinje u 15 sati, a registracija je otvorena od 14 sati. Za svu djecu su obezbijeđeni hrana i piće, a kroz poligon će ih voditi članovi takmičarske ekipe Team GIRO.

Giro Bambino se održava od 2009. I do sada je na njemu učestvovalo na stotine mališana. Događaj je ograničen na djecu do 12 godina, ali u njihovoj pratnji su dobrodošli svi prijatelji i članovi porodice.