sport
9

Giro Bambino se odgađa do 19. juna

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Giro Bambino uz Konzum, tradicinalni biciklistički događaj za mališane koji je trebao biti održan sutra u Vilsonovom šetalištu, odgođen je do naredne nedjelje, 19. juna. Razlog su loše vremenske prilike.

"Mi smo biciklisti i dobro znamo šta je kiša, nama je najmanji problem organizovati događaj po bilo kakvim uslovima. Ali, upravo zbog male raje, to nismo htjeli – želimo da im pružimo dan za pamćenje i radije ćemo sačekati prvi sunčani vikend da se svi zajedno zabavimo kako treba", kaže za Klix.ba Loren Keserović, menadžer projekata udruženja Giro di Sarajevo.

Ovo je inače prvi put da će jedan događaj u organizaciji Giro di Sarajevo biti odgođen. Od prvog Gira koji je održan prije skoro osam godina, dobro vrijeme je pratilo bicikliste.

"Bilo je dosta problematičnih dana, planiranja i skoro pa odgađanja, ali vrijeme nas je uvijek služilo. Ipak, to je izvan naše moći i ne brinemo previše. Bitno je da je sve spremno", dodaje Keserović.

On navodi da će za djecu biti pripremljen novi, unaprijeđeni biciklistički poligon na kojem će mališani moći učiti pravilno voziti svoje dvotočkaše. Giro Bambino nema takmičarski karakter te tako nema ni pobjednika. Ali, kako kažu organizatori, cilj i jeste da se sva djeca osjećaju kao pobjednici i da Bambino dožive kao ono što i jeste – praznik biciklizma za malu raju.

"Nama je prevashodno cilj da se djeca osjećaju ugodno i da sretni odu kući, sa naučenim nekim novim vještinama na biciklu. Kao i ranije, uz pomoć naših sponzora, a tu su prije svega Konzum, te naši dugogodišnji partneri Quickie kroasani i Coca-Cola, obezbijedili smo i brojne poklone za one najsretnije", objašnjava Keserović.

Giro Bambino 2016 počinje u 15 sati, a organizatori napominju da je registracija otvorena od 14 sati. Za svu djecu su obezbijeđeni hrana i piće, a kroz poligon će ih voditi članovi takmičarske ekipe Team GIRO.

Generalni sponzor događaja je Konzum, medijski pokrovitelji su Klix.ba i Antena Sarajevo. Sponzori događaja su Quickie Croissants i Cappy Junior, dok su partneri događaja BH Telecom, Porsche Sarajevo, Kakanj Cement, Ciklo Centar, Hotel Bristol i Muscle Freak.