sport
34

Giro Bambino oduševio najmlađe

Klix.ba
U nedjelju, 8. juna, u Vilsonovom šetalištu održan je Giro Bambino, biciklistički događaj za naše najmlađe bicikliste, u organizaciji Giro di Sarajevo.

Ovogodišnji Bambino je, osim edukativnog, imao i humanitarni karakter. Naime, na samom događaju su se prikupljale igračke i odjeća za mališane koji su u poplavama u BiH ostali bez svojih domova.

Učešće je uzelo više od 100 mališana koji su uz pomoć volontera i članova Giro di Sarajevo savladavali prepreke na specijalnom poligonu i na taj način učili kako se ispravno i sigurno vozi bicikl. Na kraju manifestacije upriličeno je i druženje uz Quickie kroasane i Cappy Junior sokiće.

U okviru manifestacije, dodijeljeni su i pokloni najsretnijim učesnicima. Deset mališana je dobilo biciklističku kacigu, a najsretniji među njima je osvojio i dječiji bicikl.

Ovom i sličnim manifestacijama Giro di Sarajevo pokušava skrenuti pažnju na rastući broj biciklista u našem gradu i sve veći problem u saobraćaju, vezanim za nedostatak adekvatnih biciklističkih staza, a što za posljedicu ima veliki broj saobraćajnih udesa u kojima nerijetko stradaju upravo najmlađi biciklisti.