Nakon iscrpljujuće borbe
17

Geale pobijedio Ćatića i objedinio dvije titule svjetskog prvaka

Piše: E. Isanović
Adnan Ćatić alias Felix Sturm (koji se bori pod njemačkom zastavom) poražen je, odlukom sudija, večeras u Oberhausenu od Daniela Gealea iz Australije, koji je objednio dvije titule.

Pojasu svjetskog prvaka po IBF verziji, Geale je dodao i titulu prvaka srednje kategorije po WBA verziji koju je imao Ćatić.

Adnan Ćatić je imao dugotrajne priprema za ovaj meč. Ozbiljno i temeljito se spremao za dvoboj. Naglašavo je kako je ovo za njega "borba života". U dvorani je bilo prisutno 13 hiljada gledalaca.

Prve dvije runde protekle su u bespoštednoj borbi, a Geale je pokazao kako je izuzetno nezgodan bokser. Treća i četvrta runda ponudile su razmjenu udaraca, a Ćatić je imao blagu incijativu.

Krajem šeste runde Adnan je zadao dva precizna udarca Gealeu, dok je sedma pripala bokseru iz Australije. Ćatić je posebno bio dominantan u devetoj rundi. To je nagovijestilo uzbudljivu završnicu.

Naredne tri runde protekle su potpuno izjednačeno pa su sudije imale težak posao. Na kraju su glasale 2:1 u korist Gealea.