Atletika
0

Gay: "Bolt je takva zvijer!"

Totalsport
Tyson Gay (Foto: AFP/File)
Tyson Gay (Foto: AFP/File)
Najiščekivaniji atletski dvoboj današnjice, onaj između Usaina Bolta i Tysona Gaya, neće se dogoditi prije Svjetskog prvenstva u Berlinu idući mjesec, ali dvojica sprintera su mislima već tamo.

Trostruki olimpijski pobjednik Bolt protiv trostrukog svjetskog prvaka Gaya - bit će to jedan od šlagera ne samo atletske, već i sportske 2009. godine. Amerikanac je uvjeren da će svjetski rekordi u svim disciplinama biti u velikoj opasnosti.

  • Siguran sam da će Bolt napasti svjetski rekord. Zato znam šta mi je činiti ako želim uzeti naslov. Ako budem trčao kako znam i ako pritom srušim i svjetski rekord, niko neće biti sretniji od mene - izjavio je Gay za Telegraph.

Bolt i Gay će se predstojećeg vikenda sresti na Super Grand Prix mitingu u Londonu, ali dok će Jamajčanin trčati “stotku”, Amerikanac će se okušati na 200 metara.

  • Ako budem trčao oko 19.5, siguran sam da će Bolt to uzeti u obzir - kaže Gay.

Američki sprinter trenutno drži najbolje rezultate godine i na 100 (9.77) i na 200 metara (19.58). Bolt je na kraćoj dionici sporiji dvije stotinke, a na dužoj jednu, ali u obje utrke u kojima je istrčao te rezultate vremenski su uvjeti bili izrazito nepovoljni.

Gay je uvjeren da u Berlinu može biti brži od Bolta, ali prema Jamajčaninu osjeća veliki respekt.

  • Ono što je on napravio u Pekingu je fenomenalno. Znao sam tada da moram trenirati i um i tijelo da bih došao tamo gdje nijedan čovjek još nije bio - rekao je Gay, priznavši da se otada više priprema psihički nego fizički.

Američki atletičar smatra da može iskoristiti Boltov slabiji start, ali ne misli da će se Jamajčanin zbog toga uplašiti.

  • Normalno je da bi se neko u tom slučaju stisnuo, ali taj čovjek je takva zvijer - slikovito je objasnio Gay, dodavši da će u velikoj prednosti biti onaj koji pobijedi na “stotki”, koja je na SP-u na rasporedu prije utrke na 200 metara.