sport
20

Gary Neville u žiriju svjetskog finala fudbalskog freestyla

Klix.ba
Večeras u 21 sat po našem vremenu uživo na Red Bull TV možete gledati svjetsko finale u fudbalu slobodnog stila - Red Bull Street Style.

Najboljih 16 muškaraca i 4 žene, pokazat će najbolje trikove za koje su se spremali dugo vremena. Legenda evropskog i britanskog fudbala Gary Neville bit će jedan od pet članova žirija koji će odlučivati o svjetskom šampionu Red Bull Street Stylea.

Tri minute, dva igrača i jedna lopta zvuče jednostavno. Međutim, daleko je od toga. Igra se 1 na 1, a igrači u 30 sekundi koliko imaju na raspolaganju moraju impresionirati i žiri i publiku. Zato su uostalom tu.

A u britansku prijestolnicu 7. i 8. novembra stigli su predstavnici 40 zemalja. Nedjeljni trening bio je posljednja prilika da se uvježbaju finese prije nego u utorak navečer krenu na "put bez povratka" - veliko finale.

Naravno, imamo ovdje potencijalne favorite. To su: Brazilac Ricardo “Ricardinho” Chahini, Belgijanac Soufiane “Bencok” El Marnissi, Japanac Kosuke “Ko-suke” Takahashi, i Nijemac Marcel “Marcelinho” Gurk. Svakako, i braniteljicu titule u ženskoj konkurenciji, Francuskinju Mélody Donchet. Ali, nikad se ne zna. Možda neki "autsajder" pomrsi račune. To ćemo još vijdeti.

Red Bull Street Style prvi put održan je u Brazilu 2008. godine. Potom su se majstori "uličnog fudbala" preselili u Južnu Afriku 2010, potom u Italiju 2012., a onda u Japan 2013. Posljednji održani "street style" bio je u brazilskom Salvadoru 2014. godine. I BiH je imala svog predstavnika na ovom velikom takmičenju. Našu zemlju je u Brazilu i Južnoj Africi predstavljao Nedžad Brajić, a Zlatko Mešić u Italiji 2012. godine.

Red Bull Street Style veliko svjetsko finale u Londonu možete večeras od 21 sat po našem vremenu gledati uživo na Red Bull TV i to na ovom linku.

Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv.