"Maskirao se kapom"
0

VIDEO / Gaf NBC-a: Intervjuisali Holyfielda, a nisu shvatili da je to on

Totalsport
Evander Holyfield
Evander Holyfield
Veliki gaf napravila je američka televizijska kuća NBC intervjuišući slavnog 49-godišnjeg boksera u teškoj kategoriji Evandera Holyfielda ne shvativši pritom o kome se radi.

Nekad svjetski teškaški prvak i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Los Angelsu 1984. godine intervjuisan je u Londonu ispred Buckinghamske palače u sklopu NBC-ovog jutarnjeg programa, a intervju je prikazan u sklopu reportaže o reakcijama na otvarajuću ceremoniju Olimpijskih igara.

Slavni američki bokser bio je "maskiran" bejzbol-kapicom, dovoljno da zavara NBC-ovog reportera.

"Today show me intervjuisao jučer i u pravu ste, nisu spomenuli ko sam. Gledajte, Today show je odradio dobar posao. Bilo me je teško prepoznati s bejzbol-kapom. To se može dogoditi svakom reporteru. LOL (valjanje od smijeha)", napisao je Holyfield putem Twittera.

NBC ima ekskluzivna prava prijenosa londonskih Igara u Sjedinjenim Američkim Državama, ali njihovi prijenosi našli su se na udaru teških kritika.

Među komentarima koji je naišao na najviše kritika na svečanom otvaranju bio je onaj o Madagaskaru kao "državi poznatoj samo po crtanom filmu", kao i neprepoznavanje Sir Tima Berners Leeja, oca interneta.