sport
68

Fury: Da se Kličko sprema deset godina za revanš, rezultat bi bio isti

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski bokser Tyson Fury sinoć je napravio veliko iznenađenje i savladao Vladimira Klička i na taj način postao najbolji teškaš na planeti.

Fury, kojem su sudije jednoglasno (115-112, 115-112, 116-111) dodijelile pobjedu je od Ukrajinca preuzeo titule u WBA, IBF i WBO organizacijama.

Vladimir ima pravo na revanš i velike su šanse da će iduće godine do njega i doći.

No, Fury ističe kako je spreman za sve izazivače, pa i samog Vladimira.

"Vidjeli ste samo 65 posto od onoga za šta sam sposoban. Ovo nije bila moja najbolja borba. Mogu se boriti na još jednom nivou više", izjavio je Fury i dodao:

"Da ima deset godina da trenira i sprema se za mene, rezultat bi bio isti idući put. Mislim da će me pozvati na revaš, ali ko zna šta će biti kada dođe kući i dobro razmisli o svemu. Što se mene tiče, borba može biti bilo gdje. U Japanu, Turskoj, Azerbejdžanu, SAD-u... Volio bih da se protiv Vladimira borim ponovo u Njemačkoj. Uživao sam tamo i njemački navijači su me odlično primili", poručio je Fury, koji ima ipak jednu želju prije borbe sa Kličkom.

"Možda mi dozvole da prije revanša sa Vladimirom pokušam odbraniti titulu u Manchesteru, to bi bilo zaista lijepo".

A već je poduža lista kandidata za taj eventualni meč u Engleskoj. David Haye, koji u januaru se vraća iz penzije nakon tri godine pauze, je logičan izbor.

Osim Hayea, spominju se i Anthony Joshua, te svjetski prvak u WBC verziji Deontay Wilder o kojem Fury nema baš najbolje mišljenje.

"Deontay Wilder? Samo ću se nasmijati na spomen njegovog imena. Zašto da se borim sa početnikom? Ja sam istinski borac, a on je košarkaš koji je odlučio da malo uđe u ring. Ukoliko hoće da se bori za ujedinjenje titula, morat će da čeka jer Vladimir Kličko ima pravo na revanš", izjavio je Fury.