sport
0

Francuskinja Manaudou najavila povratak plivanju

FENA
Laure Manaudou (Foto: AFP)
Laure Manaudou (Foto: AFP)
Bivša olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja Francuskinja Laure Manaudou najavila je povratak plivanju, javljaju agencije.

Dvadesetčetverogodišnja plivačica povukla se iz aktivnog sporta u septembru prošle godine zbog trudnoće, a u travnju ove godine je rodila djevojčicu Manon. Prije tri sedmice je ponovo počela s treninzima, a želi se što bolje pripremiti za 2012. kada su na rasporedu Olimpijske igre u Londonu.

Laure je poslala pismo kako se vraća plivanju. O svemu je obavijestila i Međunarodnu plivačku federaciju, međutim zakasnila je za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Šangaju, rekao je direktor Francuskog plivačkog saveza Christian Donze.

Manaudou je postala nacionalna junakinja kada je na Igrama u Atini osvojila tri medalje - zlato na 400 m slobodno, srebro na 800 m slobodno i bronzu na 100 m leđno. Tokom karijere osvojila je i tri zlata, dva srebra i bronzu na svjetskim prvenstvima te čak devet zlata, srebro i tri bronze na evropskim bazenima. U riznici ima i dva zlata s Mediteranskih igara u Almeriji 2005. te 12 medalja (osam zlata, srebro, tri bronze) s evropskih prvenstava u 25-metarskim bazenima.