Formula 1
0

Webber uvrijedio pa se izvinio novinaru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Je.... drkadžijo", promrmljao je novinaru koji ga je intervjuirao uoči prvoga slobodnog treninga na Velikoj nagradi Singapura australijski pilot u Formuli 1 Mark Webber.

Izgubio je 35-godišnji vozač Red Bulla živce nakon što je novinar insistirao da mu odgovori koliko se osjeća neuspješnim nakon što se i ove sezone pokazao slabijim od timskog kolege Sebastiana Vettela, koji u nedjelju u Singapuru može teoretski obraniti prošlogodišnji debitantski naslov.

"Što ću učiniti ako Vettel osigura naslov? Mislim da ću se morati objesiti", rekao je najprije cinično Australac, da bi francuskog novinara vulgarno opsovao nakon što je ovaj nastavio pitati o Vettelovoj dominaciji.

Nakon nekoliko trenutaka Webber je, uvidjevši grešku, došao natrag pred Francuzov mikrofon, ispričao se i potom odgovorio reporteru na pitanje:

"Treba mi godina poput prošle. Moram Sebastiana češće pobjeđivati na kvalifikacijskim treninzima, kretati u trke prije njega i potom nastojati profitirati dobrom taktikom ulazaka u boks. Kada su svi ti uvjeti ispunjeni, vozač je daleko bliže svom cilju", rekao je na kraju Webber.