Jack Brabham
0

"Webber može do naslova"

Totalsport
Mark Webber (Foto: AP)
Mark Webber (Foto: AP)
Bivši trostruki svjetski prvak u Formuli 1, 84-godišnji Jack Brabham, uvjeren je da njegov sunarodnjak Mark Webber (33) može ove sezone do naslova prvaka.

Samo su dva australska pilota kroz historiju osvajala naslove svjetskih prvaka u Formuli 1, a osim Brabhama koji je to uspio u tri navrata (1959., 1960. i 1966.), pošlo je to za rukom još i Alanu Jonesu 1980. godine.

"Mark može osvojiti naslove, nemam uopće nikakvih sumnji u to", rekao je Brabham za Sydney Morning Herald nakon Webberovog slavlja na šestoj ovosezonskoj utrci, VN Monaka na ulicama Monte Carla.

"Utrka u Monte Carlu najteža je na svijetu, a on nije nijednom pogriješio. Gledao sam njegovu vožnju i bio je jako, jako dobar. Sada je vodeći u ukupnom poretku (uz Sebastiana Vettela, obojica imaju po 78 bodova, op. a.) i zaslužio je to mjesto. Ponosan sam na njega, ima moju podršku i dobre želje za nastavak sezone. Kada pobijedite u Monacu, možete do naslova. Vjerujem da može i da će to i učiniti", dodao je Brabham o 33-godišnjem sunarodnjaku koji je na posljednje dvije utrke, VN Španije i VN Monaka, ostvario dvije pobjede startajući oba puta s pole-positiona.