Formula 1
0

VN Velike Britanije: Hamilton pobijedio, Rosberg odustao

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanac Lewis Hamilton pobjednik je devete po redu ovosezonske utrke Svjetskog F1 prvenstva, Velike nagrade Velike Britanije u domaćem mu Silverstoneu.

Nakon što je njegov timski kolega Nico Rosberg bio prisiljen odustati zbog kvara mjenjača Hamiltonu se otvorio put ka pobjedi, što je on sjajno iskoristio i upisao petu ovosezonsku i 27. ukupno u karijeri.

Njome se vodećem Rosbergu, koji je vodio do polovice utrke i onda je bio prisiljen odustati po prvi put u sezoni, približio na samo četiri boda zaostatka.

Drugo je mjesto zauzeo Williamsov Valtteri Bottas, koji je startao tek s 14. pozicije, dok je najniže mjesto na postolju zauzeo Red Bullov Daniel Ricciardo koji je startao osmi. Četvrto je mjesto zauzeo Jenson Button u McLarenu, ispred aktuelnog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa.

Podsjećamo, tešku je nesreću na početku utrke, već u petom zavoju doživio Ferrarijev Kimi Räikkönen. Finac je ušao preširoko u zavoj i završio izvan staze, a kad se pokušao vratiti, izgubio je kontrolu nad bolidom. Udario je u ogradu od koje se odbio natrag na stazu, a onda je na njega naletio i Felipe Massa (Williams) koji ga nije uspio zaobići. Na koncu je završio u drugoj ogradi s potpuno razbijenim bolidom iz kojeg je izašao prilično uzdrman.

Iz Ferrarija su objavili da Räikkönen nije pretrpio nikakve frakture. Zadobio je tek nekoliko ogrebotina i udaraca, a najveće bolove osjeća u desnom gležnju. Utrka je, inače, zbog Räikkönenove nesreće bila prekinuta sat vremena kako bi se popravila oštećena ograda.

Velika nagrada Velike Britanije, rezultati:

  1. Lewis Hamilton Mercedes
  2. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +30.1 s
  3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault +46.4 s
  4. Jenson Button McLaren-Mercedes +47.3 s
  5. Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault +53.8 s
  6. Fernando Alonso Ferrari +59.9 s
  7. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +62.5 s
  8. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +88.6 s
  9. Daniil Kvyat STR-Renault +89.3 s
  10. Jean-Eric Vergne STR-Renault +1 krug...

Poredak vozača:

  1. Rosberg 165 bodova
  2. Hamilton 161
  3. Ricciardo 98
  4. Alonso 87
  5. Bottas 73...

Poredak konstruktora:

  1. Mercedes 326
  1. Red Bull Renault 168
  2. Ferrari 106...