Formula 1
2

VN Njemačke: Rosbergu četvrta ovosezonska pobjeda

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nijemac Nico Rosberg pobjednik je desete po redu ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Njemačke vožene u Hockenheimu.

Do četvrte ovosezonske, a sedme ukupno pobjede u karijeri Rosberg je došao suvereno startavši s pole-positiona.

Već u prvom zavoju utrke je došlo do sudara Williamsovog Felipea Masse i McLarenovog Kevina Magnussena nakon čega je bolid brazilskog vozača završio okrenut naglavačke. Obojica su srećom iz incidenta prošli nepovrijeđeni a sudije su kasnije utvrdile da nijedan od vozača nije napravio ništa pogrešno. Naravno, nakon sudara je na stazu izašao safety-car, a Rosberg je malo po malo stekao prednost koju je do kraja i sačuvao.

Njemački je vozač vodstvo držao od početka do kraja i tako povećao prednost u ukupnom poretku ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona koji je na kraju završio treći iako je startao s 20. mjesta. Drugo je mjesto zauzeo Williamsov Valtteri Bottas.

Hamilton je trećim osvojenim mjestom minimalizirao štetu, budući je zbog kvara kočnica na kvalifikacijskom treningu osvojio tek 15. mjesto, a onda je dodatnih pet mjesta pomaknut unatrag zbog promjene mjenjača koji je oštećen prilikom izletanja. Na četvrtom je mjestu završio aktuelni svjetski prvak Sebastian Vettel, a na petom Fernando Alonso u Ferrariju.

Velika nagrada Njemačke, rezultati:

  1. Nico Rosberg (Mercedes)
  2. Valtteri Bottas Williams-Mercedes
  1. Lewis Hamilton Mercedes
  2. Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault
  3. Fernando Alonso Ferrari
  4. Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault
  5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes

Redoslijed vozača:

  1. Rosberg 190
  2. Hamilton 176
  3. Ricciardo 106
  1. Alonso 97
  2. Bottas 91...

Redoslijed konstruktora:

  1. Mercedes 366
  2. Red Bull Racing 188
  3. Williams 121
  4. Ferrari 116
  5. Force India 98...